DPOPRO с дебют на конферентната сцена

DPOPRO (Data Protection Professionals Outsourcing) се включи активно в DATA PROTECTION AND PRIVACY SUMMIT 2018, организиран от Комисията за защита на личните данни в партньорство с Telelink, Microsoft, IBM и AmCham. Събитието се проведе на 03.04.2018 г. в хотел „Хилтън София“.

В присъствието на над 200 гости, Комисия за защита на личните данни даде информация за предстоящите промени в националната регулаторната рамка и тенденциите в защитата на личните данни. Водещи технологични и правни експерти представиха полезни гледни точки и насоки за изграждане на съответствие с GDPR (General Data Protection Regulation).

DPOPRO беше представлявано от г-ца Надя Христова, Външен експерт „Длъжностно лице по защита на данните“. Тя поясни каква е ролята на Длъжностното лице, неговите основни задължения, както и какви са ползите за организациите от определянето му. Г-ца Христова също представи концепцията и предлаганите услуги на DPOPRO.

Гостите на събитието успяха да се информират за последните новини по темата, както и за практическите стъпки за изграждането на съответствие с Общия регламент за защита на личните данни, броени дни преди датата на прилагането му.